Design Patterns (Шаблони за дизайн)

(0 comments)
-10%
20.00 BGN 18.00 BGN
Out of stock

Summery

Design Patterns e съвременна класика в литературата за обектно-ориентираното проектиране. Една от книгите, за които се казва кратко и ясно:„ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТИВО!”

INFORMATION

add to favorites

Share

Шаблони за дизайн
Design Patterns
Елементи на обектно-ориентирания софтуер за многократно използване

Ерик Гама
Ричард Хелм
Ралф Джонсън
Джон Влисидес

Предговор от Грейди Бук

Под редакцията на Светослав Бонев,
софтуерен инженер, Microsoft Visual Studio Development Team, Redmond

Една от тези книги, за които се казва кратко и ясно: „ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕТИВО!”
– Ник Грюман, Софтуерен проектант

Тази книга е важна придобивка за използващите обектно-ориентирано програмиране дизайнери и разработчици! Опитвали ли сте се някога да опишете идея, за която няма конкретно име? Трудно е. Шаблони за дизайн организира и представя каталог на доказани шаблони за дизайн – за структуриране, за създаване и за манипулация на обекти. Но най-важното е, че книгата предоставя имена за тези шаблони и така дава възможност на програмистите да говорят с едни и същи термини.
– Ребека Дж. Уърфс-Брок, Директор на отдела по Обектни технологии, Digitalk

...[Шаблони за дизайн] допринася с две важни неща. Първо, тя показва ролята, която шаблоните могат да играят в архитектурата на сложни системи. Второ, тя предоставя една много полезна отправна точка с набор от добре проектирани шаблони, които всеки практикуващ разработчик има възможност да приложи при разработката на своите специфични приложения.
– от предговора, Грейди Бук, Главен архитект, Rational

Прилагайки богатия си опит в проектирането на обектно-ориентиран софтуер, четирима топ-дизайнери представят каталог с прости и ясни решения на често срещани проблеми при дизайна. Недокументирани досега, тези 23 шаблона позволяват на дизайнерите да създават по-гъвкави, елегантни решения, които могат да бъдат използвани многократно, без да се налага наново сами да „откриват топлата вода”.

Авторите започват с описание на това, какво са шаблоните и как могат да ви помогнат при дизайна на обектно-ориентиран софтуер. Следва систематичен списък на повтарящите се дизайни в обектно-ориентираните системи, включващ техните имена, приложение, оценка и категоризация. С това ръководство ще научите как тези важни шаблони се вместват в процеса на софтуерна разработка и как можете да ги използвате за най-ефективно разрешаване на собствените си проблеми в тази област.

За всеки шаблон са описани обстоятелствата, в които е приложим, кога може да бъде приложен, ако съществуват други ограничения в дизайна, както и следствията и недостатъците при използване на шаблона в по-голяма система. Всички шаблони са взети от реални системи и са базирани на примери от реалния свят. За всеки шаблон е показан и код, който демонстрира как да бъде имплементиран с обектно-ориентирани езици, като С++ или Smalltalk.

Авторите на книгата са световно признати експерти в областта на обектно-ориентирания софтуер. Д-р Ерик Гама е технически директор в Центъра по софтуерни технологии на Object Technology International в Цюрих, Швейцария. Д-р Ричард Хелм е член на Групата по практика на обектните технологии на IBM Consulting Group в Сидни, Австралия. Д-р Ралф Джонсън е член на Катедрата по компютърни науки на Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн. Д-р Джон Влисидес извършва изследванията си в Изследователския център „Томас Дж. Уотсън” на IBM в Хауторн, Ню Йорк.

За редактора на българското издание:
Светослав Бонев e софтуерен инженер в екипа, разработващ Microsoft Visual Studio и е ветеран с над 15-годишен опит в областта на програмирането и софтуерното производство. Първият главен редактор на „СофтПрес” от основаването на издателството, със значителен принос в утвърждаването на съвременната компютърна терминология. Многократен победител в различни състезания по програмиране, през 1991 г. печели златен медал на Международната олимпиада по информатика в Атина.

-10 % Design Patterns (Шаблони за дизайн) Ерик Гама, Ричард Хелм, Ралф Джонсън 20.00 BGN 18.00 BGN Out of stock


-10 % Design Patterns (Шаблони за дизайн) Ерик Гама, Ричард Хелм, Ралф Джонсън 20.00 BGN 18.00 BGN Out of stock
-10 % Design Patterns (Шаблони за дизайн) Ерик Гама, Ричард Хелм, Ралф Джонсън 20.00 BGN 18.00 BGN Out of stock