Блог на СофтПрес

Хитовата биография „Христо Стоичков. Историята“ посреща феновете преди дербито ЦСКА–Лудогорец

06 декември 2018 Без категория

Хитовата биография на единствения българин, носител на „Златната топка“, Христо Стоичков, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков, ще посреща феновете преди дербито между лидерите в Първа професионална футболна лига Лудогорец и ЦСКА в четвъртък. Мобилният оператор А1, генерален спонсор на ЦСКА, ще разпъне специална шатра в сектор „А“ на стадион „Българска армия“, където почитателите на футбола ще могат да купят „Христо Стоичков. Историята“.

 

Първият тираж на издадената от „Софтпрес“ биография се изчерпа буквално за седмица след излизането си в края на октомври. До края на тази седмица още 20 000 копия ще бъдат в книжарниците и големите търговски вериги в страната – буквално навсякъде, където се продават книги.

 

Второто разширено и допълнено с още снимков материал издание на „Христо Стоичков. Историята“ ще бъде и един от големите акценти на започващия на 11 декември в НДК Софийски международен панаир на книгата. От най-големия книжен форум у нас ще стартира и турнето на Камата за среща с читатели в пет града.

 

Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката  на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори. В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.

 

 

 

За допълнителна информация:

Милена Стефанова
[email protected]
0896839483