Блог на СофтПрес

5 причини да прочетеш „Деветте кръга“

автор: Виктория Иванова

Пристрастна съм към тази книга, но пък четенето така или иначе никога не е обективно. Затова – лично мнение, ако се чудите дали да посегнете към нея. Прочетете я, ако:

1. Харесвате романтично-еротични романи (тип Силвия Дей). Тук освен горещи сцени, откровено дързък език и изобретателност в описанията има и щипка мистика в секса, която го прави още по-парещ.

2. Не харесвате особено англоезичните романи от жанра заради твърде идеалните герои. Не е нужно да се влюбите веднага в героите на „Деветте кръга“, на моменти те откровено ще ви дразнят. Точно като хората, които срещате извън страниците всеки ден.

3. Обичате книги, които пречупват познатата реалност. София, Стара Загора, ИТ компании, луксозни хотели, пешеходци по Витошка, фризьорски салони из моловете и обяд на самообслужване – този роман е български в най-добрия смисъл на думата и затова носи особената тръпка да видиш черно на бяло познатото. Което не отменя плюсовете на онези части от сюжета, които се развиват извън България и са като картички от пътуване на приятел.

4. Пристрастени сте към стила на Диана Петрова или към всеки жив, хаплив, изпъстрен с необичайни сравнения, но и със стряскаща натуралност език. Само пример: „Загубих миналото. Остана само частица от миг. Не бях никоя и започвах отначало. Бях пух с нежни бели щръкнали нишки, който се носи върху раменете на вятъра.“

5. На почивка сте – дори да не харесвате подобен тип романи, дайте им шанс на плажа. „Деветте кръга“ се комбинира перфектно с изстудени напитки и горещи слънчеви лъчи по кожата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поръчай „Деветте кръга“ от Диана Петрова от сайта на „Софтпрес“ с 10% отстъпка!

Самуил и Габриела оплитат съдбите си в девет кръга, които ги свързват на всички нива и чертаят делфиновата крива на една любов, чието начало минава през края. Смел, страстен и откровен, „Деветте кръга“ е роман за пътя към себе си чрез пълното сливане с другия.