Блог на СофтПрес

„Вярвай в чудеса“ – 24 вълшебни истории за Дядо Коледа и неговите помощници

16 декември 2019 Издателството

Коледа – най-красивото и магично време от годината, когато най-съкровените мечти и желания се сбъдват! Коледа е време на вълшебства! Празник, който носи вълнение и усмивки за малки и големи. Но за да се сбъдне всяко желание, трябва да съхраним вярата, че там някъде Дядо Коледа и неговите помощници се грижат всяко дете да получи своя подарък.

„Вярвай в чудеса“ ще ви понесе на шейната на белобрадия старец към селото зад Полярния кръг, където се случват всички вълшебства. Там той е започнал традицията да оставя подаръци на малчуганите, така че сутринта на Коледа да ги очаква прекрасна изненада. Да вижда щастието, изписано върху детските лица, е мисия, която Дядо Коледа приел присърце. Но тази важна и отговорна задача той не можел да изпълни сам, затова на помощ му се притекли джуджетата, които се грижели да изработят и изпратят навреме всички подаръци. В книгата срещаме още елена Рудолф, който помогнал на Дядо Коледа в избора на шейна, а също и полярния мечок, който пък носил чувалите, пълни с писма, адресирани до Северния полюс. Из страниците на „Вярвай в чудеса“ откриваме някои от най-емблематичните символи на празника – сребърното звънче, захарното бастунче, украсената коледна елха.

Историята на Дядо Коледа и неговите приятели, разказана от Павлина Делчева-Вежинова с илюстрации от Стоян Атанасов, ще ви зареди с коледен дух и добро настроение. Книгата акцентира върху най-силните послания, които свързваме с празничната нощ – колко е важно да бъдем добри един с друг, да съхраним вярата и да отворим сърцата и домовете си; защо никой не трябва да е сам на Коледа и как празникът носи щастие, но също смирение и хармония. „Вярвай в чудеса“ е за тихата коледна нощ, когато обличаме в думи най-скъпоценните ни желания, с надеждата те да бъдат чути. Сгушени между страниците й, долавяме уханието на медени курабийки, горещо какао и домашен уют.

За автора:

Павлина Делчева-Вежинова е дългогодишен редактор и продуцент в БНТ, автор и редактор на книги за възра стни, сценарист на множество филми, сред които документалният „Отвъд бариерата”, посветен на баща ù – Павел Вежинов.

За книгата:

Заглавие: „Вярвай в чудеса“

Автор: Павлина Делчева-Вежинова

Илюстратор: Стоян Атанасов

Дата на публикуване: 02.12.2019 г.

Редактор: Виктория Иванова

Оформление на корица: Радослав Донев

Издател: Софтпрес

Корица: Твърда

Страници: 72

Цена: 14.99 лв.