Блог на СофтПрес

„Утре“ е роман в сегашно време за това, което искаме да постигнем в бъдеще

13 ноември 2019 Издателството

Майка и син пишат роман

 

Щастливи сме да обявим, че Радостина А. Ангелова ще зарадва читателите си с нова книга, този път написана в съавторство с нейния син – Александър Станков.

Утре ухае на ароматно кафе, поднесено с обещания за ден, изпълнен с емоции. Утре е времето, когато сме събрали кураж за важните разговори. Денят, в който сме готови да посрещнем истините, да открием частица от себе си, опознавайки света на другите.

„Утре“ е роман в сегашно време за това, което искаме да постигнем в бъдеще. История за приятелството и семейството, за брака и любовта, за мечтите и страховете. Сърдечна, топла, истинска. В нея една майка балансира между ролята на родител и приятел на своето дете, докато самата тя се намира на кръстопът, а един тийнейджър се сблъсква с вълненията, които все повече го приближават към света на възрастните.

Албена е в края на четиридесетте и има собствен бизнес, който успешно ръководи. Още преди да е изпила сутрешното си кафе, мислите й вече хвърчат в различни посоки – дали днес ще е денят, в който съпругът й ще превъзмогне екзистенциалната си криза, провокирана от наскоро преживяния инфаркт; какво предизвикателство я очаква в някое от шестте й кафенета в София; и защо синът й се е записал в театрален кръжок, след като артистичните му възможности са станали ясни още в ранните му години.

Тома е на шестнадесет – умно и добро момче, което за пръв път среща любовта. Или поне такова усещане има. Макар че се оказва, че тя, любовта, е загадка, за която той не е убеден, че е подготвен. С помощта на неговата съученичка Ади и най-добрия му приятел Мартин Тома трябва да открие пътя до сърцето на своята любима, но къде ли ще го изведе той.
Извън дома, двата свята на Албена и Тома, на родителя и на тийнейджъра, се сблъскват, когато тя решава да се кандидатира като родител доброволец в театралния кръжок в училище. В търсене на пиеса, която да представят за предстоящото училищно тържество, се раждат осем коледни истории, заредени с енергията на техните разказвачи, които повдигат актуални въпроси, без да изневеряват на посланието, което празникът носи – да бъдем по-добри.

Разказан от две гледни точки, на майка и син, „Утре“ е роман, подходящ за цялото семейство – както за родители, така и за техните деца. История за вълненията от младежките години, които възрастните (съ)преживяват на различен етап от живота си. И между глътките кафе вкусват своето утре, изпълнено с надежда и възможности.

Радостина А. Ангелова е преподавател, доктор на техническите науки. Награждавана e у нас за поезия и разкази, победител е във Втория европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011). Три поредни години е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку. Има издадени седем романа, сред които „Виенски апартамент“, „Афиши в огледалото“ и „Бал в Мулен Руж“. „Утре“ е първата й книга в съавторство с нейния син.

Александър Станков е на шестнайсет години и пред името му в конкурсите често стои „най-млад автор“. Ученик е в Немския отдел на 91 Немска езикова гимназия. Две негови стихотворения са отпечатани в детска антология на белгийското издателство Alquirelle (2011), печелил е награда в конкурса „Перо от Пеликан“. Негови разкази са е включени в сборниците „Лабиринт на любовта“ (2018) и „Под лъчите на слънцето“ (2018). „Утре“ е първият му роман.

 

За книгата:

Заглавие: „Утре“
Автор: Радостина А. Ангелова и Александър Станков
Дата на публикуване: 13.11.2019г.
Редактор: Виктория Иванова
Корица и оформление: Радослав Донев
Издател: Софтпрес
Корица: Мека
Тегло: 0.3кг
Страници: 320
Цена: 16,99

Тази новина, откъс от книгата, корица, снимки на авторите и други визуални материали може да свалите тук.

За допълнителна информация:

Христина Тодорова, Софтпрес
[email protected]
+359 883 425 044

Милена Ташева, BookMark
[email protected]
+359 878 889 349