Блог на СофтПрес

Христо Стоичков представя биографията си с лятно турне в пет български града 25 години след САЩ ’94

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново ще бъде във фокуса на прожекторите през юли. След суперуспешните премиери на официалната си биография „Христо Стоичков. Историята“ (изд. „Софтпрес“) през есента Камата ще посети още пет български града, за да представи книгата и да се срещне с приятели и почитатели.

Издателите на биографията от „Софтпрес“ са подготвили срещи в Панагюрище, Петрич, Стара Загора, Каварна и Русе, като повечето събития са с безплатен вход. Буквално навсякъде са ангажирани едни от най-големите зали, площади и спортни съоръжения, които да поберат всички желаещи да се срещнат с Камата. Не спират и поканите за гостувания зад граница и за срещи с българската общност по света.

 

Датите за турнето през юли:

20 юли, 18 ч. – Панагюрище, открита площ пред зала „Арена Асарел“, вход: свободен;

22 юли – Стара Загора;

23 юли, 19 ч. – Петрич, хотел „България“, вход: свободен;

25 юли, 18 ч. – Каварна, стадион „Калиакра“, вход: свободен;

28 юли, 18 ч. – Русе, зала „Монбат Арена“, вход: 25 лв. с включена в цената на билета книга подарък.

 

„Христо Стоичков. Историята“ е написана в съавторство със знаменития журналист и дългогодишен приятел на Камата Владимир Памуков, носител на наградата „Черноризец Храбър“ за спортна журналистика.  

 

Повече от година двамата работят по книгата, която се превърна в сензация още в деня на излизането си през октомври. „Историята“  разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.

 

Напоследък всички пишат. А за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Реално, ако има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то явно не си е струвало да го знае или просто… не е искал да го знае. Така че от мен разказа, а от Владо – писането, казва Стоичков в предисловието на биографията си.

 

Първият тираж беше разграбен от склада на издателството и книжарниците за по-малко от седмица, а вторият удвоен тираж се изчерпи само за месец. На официалната премиера на луксозното издание присъстваха 500 души, сред които трима президенти на България, съотборниците на Камата от САЩ ’94, плеяда от звезди на спорта, шоубизнеса и обществения живот. Заради огромния интерес „Софтпрес“ организира турне броени дни преди Коледа, по време на което Стоичков се срещна с почти 10 000 почитатели, разписа хиляди книги и се снима с всеки, пожелал да се докосне до него и до Златната топка. През февруари Камата се срещна с българската общност в Лондон, а в навечерието на Гергьовден представи книгата си на ексклузивна галавечеря в Чикаго.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а очакванията на издателството са тя да е сред най-успешните книги и през тази година.

„Софтпрес“ е сред най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

За книгата:

 

Христо Стоичков. Историята

Автор: Христо Стоичков, Владимир Памуков

Издател: Софтпрес
Страници: 408
Твърди корици
Дата на издаване: 25.10.2018
ISBN: 9786191514496
Размер: 153×234
Тегло: 0.75 кг
Наличност: Да