Блог на СофтПрес

Хиляди (по)читатели и приятели взеха автограф от Христо Стоичков в Двореца на културата

13 декември 2018 Без категория

Повече от 2000 души се наредиха на опашка за „Христо Стоичков. Историята“ с автограф от легендата на българския футбол и за снимка с единствената Златна топка, присъждана на българин.

Началото на националното турне за представянето на „Христо Стоичков. Историята“ започна в сряда, а желаещите да се докоснат до Камата, до биографията му и до Златната топка получиха възможност да го направят при осигурен максимален комфорт. За сигурността на събитието се погрижиха професионалистите от VIP Security, под чийто надзор опашката се движеше с динамично темпо и никой не остана разочарован. За чакащите имаше осигурен подкрепителен кетъринг.

 

Сред първите, наредили се за автограф, беше целият отбор на Обединен футболен клуб София – над 40 деца и младежи и техните треньори, ръководители и родители получиха възможност да почерпят вдъхновение от Стоичков. Трогнат от вниманието, големият български футболист реши да извади трофея си от специалната стъклена витрина и даде специално разрешение на децата не само да се снимат, но и да докоснат статуетката с пожеланието един ден някой от тях да донесе на България следващата Златна топка.

 

„Футболистите могат да се забавляват. И това беше наша отговорност – както се забавлявахме по време на тренировъчния процес, така се забавлявахме и на терена събота и неделя“, каза Стоичков пред медиите по време на една от почивките.

 

Събитието продължи над четири часа, а Камата отказва да си тръгне, докато всички, които са го уважили, не получат автограф. Трима професионални фотографи се погрижиха нито един миг от срещата със Стоичков да не остане незапечатан. Един от тях бе и легендарният Бончук Андонов, чиито снимки илюстрират луксозната биография „Христо Стоичков. Историята“. Именно Бончук Андонов разпозна световния шампион и спринтьор Николай Антонов-Таланта, който беше чакал над два часа. Стоичков развълнувано приветства спортиста.Снимката на двамата ще може да видите на Facebook страницата на издателство „Софтпрес“. На www.facebook.com/SoftpressBooks своите снимки с Камата ще могат да открият и всички (по)читатели, изживели своя миг от „Историята“.

 

„За нас е чест да работим с професионалисти като Христо Стоичков и Владимир Памуков – сподели Милена Стефанова, мениджър на „Софтпрес“. – Не сме се съмнявали в успеха на книгата нито за миг, но дори ние, с 25-годишен опит като издатели на бестселъри като биографиите на Стив Джобс и Леонардо да Винчи, сме изумени от фурора, който предизвика „Христо Стоичов. Историята“.

 

Турнето на Христо Стоичков, „Историята“ и Златната топка продължава. В четвъртък, 13 декември, Модерния ляв се завръща в родния Пловдив, където домакин на срещата с автографи ще бъде веригата книжарници „Хермес“. На 15 декември лично кметът на Ямбол ще посрещне легендарния футболист в зала „Диана“, където се очакват над 1000 души. В неделя Стоичков ще посети Бургас, където книжарници „Хеликон“ и Гранд хотел и СПА „Приморец“ ще посрещнат всички желаещи да получат автограф. Турнето ще приключи на 18 декември във Варна, където щафетата на домакинството поемат Orange Center и Grand Mall Varna. Екипът на издателство „Софтпрес“ ще придружава Стоичков по време на цялото пътуване из страната.

 

За броени седмици „Христо Стоичков. Историята“ се превърна в литературния феномен на годината – първият десетхиляден тираж бе изчерпан само за седем дни след излизането си в края на октомври. Второто издание беше допълнено с цветни снимки от приема за премиерата на книгата и бе отпечатано в 20 000 екземпляра. Поради огромния интерес, още преди Нова година ще се наложи да бъде допечатан трети тираж на луксозното издание.

 

Тази новина и снимките към нея можете да изтеглите тук.

За допълнителна информация:
Милена Стефанова
stefanova@soft-press.com
0896839483