Блог на СофтПрес

Румяна Пенева задава нов поглед към външния вид с книгата „Личният стил“

Лошата слава на суетата беше развенчана на премиерата на книгата „Личният стил“ от Румяна Пенева. Тя се състоя в уютната атмосфера на клуб „Книгата“ и събра предимно женска аудитория – дами, които споделят вярването на авторката, че да се грижиш за външния си вид е на първо място израз на уважение към себе си.

Премиерата бе открита от главния редактор на издателство „Софтпрес“ Димитър Риков, който изрази удовлетворение от решението на издателството да се довери на Румяна и да включи „Личният стил“ в каталога си от книги за цялото семейство.

„Когато решихме, че имаме нужда от някого, който да направи една прекрасна книга за хората и да им разкрие от какво имат нужда – пролет, лято, есен и зима, съвсем естествено бе да се обърнем към човек, който разбира за какво става дума. Срещнахме се с Румяна, разговаряхме няколко пъти, и останахме много впечатлени. Разбрахме защо толкова хора разчитат на нея.“

Румяна Пенева на свой ред разказа как е изминала пътя от позицията на човек, който гледа на грижата за външния вид като на ненужна суета, до тази на професионален съветник. Тя сподели, че книгата „Личният стил“ носи едно много простичко послание – визията и външният вид могат да ни трансформират така, че да сме по-близо до истинското си Аз. Затова не бива да пренебрегваме начина, по който изглеждаме. Според нея така, както спортът и духовните практики са в състояние да преобразят живота ни, това може да се постигне и с нов поглед върху личния стил.

„В медиите напоследък са много популярни трансформациите „преди-след“, при които стилисти, гримьори и фризьори се обединяват, за да превърнат една уморена майка в бляскава дама. Целта на книгата не е това, а да даде инструментите – моите трикове, практични съвети, идеи за промяна, и читателят да ги използва ежедневно. Да разчита на себе си, а не някой отвън да му създаде прекрасен образ. Начинът, по който изглеждаме, е свързан с това как се отнасяме към себе си и как другите се отнасят към нас“, каза Пенева.

Към края на събитието Румяна Пенева коментира модните тенденции за 2019 година с презентация и визуални примери за своите съвети. За гостите пък имаше специално подготвени модни аксесоари и голяма рамка, наподобяваща инстаграм пост, с които да се снимат за вдъхновение и спомен.

За книгата

Книгата „Личният стил“ е за всеки, който иска да направи крачка към промяната и да внесе повече увереност, красота и радост в живота си. Авторката Румяна Пенева от Coloriten.com запознава читателя с теорията на личния стил и науката за цветовия анализ, като същевременно предлага експертни съвети и практични инструменти, които биха помогнали на всеки в това да подчертаете силните си страни. Посланието на книгата е ясно – да обръщаш внимание на дрехите и цветовете не е равносилно на суета и повърхностно мислене. Това е начин да изразим себе си, да покажем уважение към тялото си и да променим живота си за добро.

Румяна Пенева се занимава професионално с цветови анализ и личен стил от 2007 г. и е основателка на Coloriten. Консултирала е стотици хора за подходящите цветове и съчетания за облеклото и грима.

Снимки от събитието може да разгледате тук.