LINUX- Наръчник на администратора

(0 comments)
-10%
35.00 BGN 31.50 BGN
Out of stock

Summery

Споделяйки опита си и трудно извоювани познания, авторите са успели да пренесат на хартия поведението на Linux в реалния свят, а не само в идеални ситуации. Те обясняват сложните действия и ги илюстрират с примери, извлечени от практическия им опит.

INFORMATION

add to favorites

Share

More books in this genre

Световен бестселър
LINUX Наръчник на администратора

 

„Както показва този наръчник, операционната система Linux е поне толкова функционална, сигурна и надеждна, колкото са платените й съответствия. Благодарение на постоянните усилия на хиляди разработчици, тя повече от всякога е готова за използване на “фронтовите линии” в реалния свят. Авторите на тази книга познават “терена” много добре и съм щастлив да ви оставя в техните способни ръце.” – Линус Торвалдс

 

Още от първото си издание през 2001 година, книгата Linux – наръчник на администратора е най-подходящият източник на информация за всеки системен администратор на Linux®, който трябва да решава ефикасно технически проблеми и да увеличи до максимум надеждността и бързодействието в работната среда. Сега авторите са актуализирали систематично това класическо ръководство с най-важните дистрибуции на Linux и най-мощните нови администраторки инструменти.

Авторите дават подробно най-добри практики за всеки аспект на системното администриране – за управлението на запаметяващи устройства, проектирането и администрирането на мрежи, уеб хостинга, извършването на настройки на софтуера, анализи на бързодействието, взаимодействие с Windows и др. Опитните системни администратори ще оценят най-много подробната и актуална информация на трудни теми като DNS, LDAP, сигурност и дори управление на екипи и компании, предлагащи ИТ услуги.

 

Споделяйки бойния си опит и трудно извоювани познания, авторите са успели да пренесат на хартия поведението на Linux в реалния свят, а не само в идеални ситуации. Те обясняват сложните действия подробно и ги илюстрират с примери, извлечени от собствения им практически опит.

 

„Най-успешната книга за системни администратори на всички времена – защото наистина помага!” –  Рик Фароу, редактор на ;login:

„Книгата описва ясно текущите технологии от гледната точка на няколко десетилетия опит в администрирането на големи системи. Уникална и силно препоръчителна.” – Джонатан Корбей, съучредител на LWN.net

„Книгата на Немет и компания е убедителен победител в администрирането на Linux: написана е интелигентно, пълна е с полезна практическа информация и разглежда самото реализиране на концепциите.” – Питър Салус, главен редактор на Matrix.net

-10 % LINUX- Наръчник на администратора Еви Немет, Гарт Снайдер, Трент Р. Хейн 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock


-10 % LINUX- Наръчник на администратора Еви Немет, Гарт Снайдер, Трент Р. Хейн 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock
-10 % LINUX- Наръчник на администратора Еви Немет, Гарт Снайдер, Трент Р. Хейн 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock