Проектиране на мрежова сигурност

(0 comments)
-10%
38.00 BGN 34.20 BGN
Out of stock

Summery

Това практическо ръководство ще ви помогне да разберете концепциите за създаване и поддържане на сигурна корпоративна мрежова инфраструктура.

INFORMATION

add to favorites

Share

Проектиране на
мрежова сигурност
Второ издание

Практическо ръководство за създаване на сигурна мрежова инфраструктура

  • Разберете криптографията и технологиите за сигурност
  • Идентифицирайте опасностите и честите атаки към мрежовата инфраструктура
  • Научете се да създавате политика за сигурност
  • Открийте как да се възстановявате след пробив в сигурността
  • Разучете специфични имплементации за сигурност на мрежовата среда
  • Бъдете в крак с последните новости в областта на сигурността

Това практическо ръководство ще ви помогне да разберете концепциите за създаване и поддържане на сигурна корпоративна мрежова инфраструктура. Книгата дава изчерпателно описание на ключовите технологии за сигурност, процеса на създаване на политика за сигурност, както и практическите изисквания, необходими за имплементацията й.

Ще получите солидни познания по криптография, ще се запознаете с най-използваните технологии за сигурност, както и с последните новости. Ще можете да ръководите проектирането и имплементирането на фирмена политика за сигурност, защото ще познавате възможните заплахи и слабости и ще сте наясно със стъпките за оценка на риска. Чрез конкретни конфигурационни примери ще научите какви възможности е необходимо да притежават устройствата от мрежовата архитектура, за да може да бъде имплементирана дадена политика за сигурност, включително за сигурност на вътрешната инфраструктура, на достъпа до Интернет и на отдалечения достъп до мрежата.

Това издание включва описание на нови възможности за сигурност, като SSH при маршрутизатори, комутатори и PIX® Firewall; разширения на L2TP и IPSec; Cisco® LEAP за безжични мрежи; цифрови сертификати; разширена ААА функционалност; възможности на Cisco Intrusion Detection System. Допълнителни практически примери ви показват тенденциите за сигурност при VPN, безжични и VoIP мрежи.

Мерике Каео, CCIE® No. 1287, понастоящем е консултант по продукти и решения в областта на сигурността. Тя е в мрежовата индустрия от над 15 години, започвайки от Националния институт по здравеопазване в Бетезда от 1988 до 1993 г., с проектиране и имплементиране на първоначалния FDDI гръбнак за NIH чрез Cisco маршрутизатори. От 1993 до 2000 г. Мерике работи за Cisco Systems®, Inc., главно по технически въпроси, свързани с производителност на маршрутизаторите, мрежови протоколи за маршрутизация, проектиране на мрежи и мрежова сигурност. Тя е един от инициаторите на Cisco Security Initiative, работила е като технически съветник, както и като инструктор и лектор на множество конференции по сигурност. Мерике получи BSEE степен от Rutgers University през 1987 г. и MSEE степен от George Washington University през 1998 г.

 

Тази книга е част от серията за мрежови технологии от Cisco Press®, която предлага на професионалистите ценна информация за създаване на ефективни мрежи, за разбиране на новите технологии и за изграждане на успешна кариера.

-10 % Проектиране на мрежова сигурност Мерике Каео 38.00 BGN 34.20 BGN Out of stock


-10 % Проектиране на мрежова сигурност Мерике Каео 38.00 BGN 34.20 BGN Out of stock
-10 % Проектиране на мрежова сигурност Мерике Каео 38.00 BGN 34.20 BGN Out of stock