Компютърни мрежи

(0 comments)
-10%
35.00 BGN 31.50 BGN
Out of stock

Summery

Пълно ръководство по теория, изграждане и съвместна работа между мрежите. Книгата е част от поредицата Cisco Press Networking Technologies, предлагаща ценна професионална информация.

INFORMATION

add to favorites

Share

Компютърни мрежи

Пълно ръководство по теория, изграждане и съвместна работа между мрежите

Дебра Литълджон Шиндър

Компютърни мрежи е изчерпателно въведение в света на мрежите. Книгата внимателно интегрира хардуерни и софтуерни теми, като представя най-различни популярни решения на отделни производители, обединявайки цялата информация в едно ръководство. Компютърни мрежи комбинира съществени основополагащи теми, като история на мрежите, теория на мрежите и клиент/сървър операционни системи, работещи на свързани в мрежа компютри. Дадена е практическа информация, разясняваща мрежовата терминология; описани са установените стандарти, както и реализациите на LAN и WAN мрежи. Обърнато е специално внимание на изучаването на мрежовите протоколи и начина им на работа в различните слоеве на мрежовия модел. Вниманието на читателя се насочва и към съвместната работа между различните типове мрежи, работещи с множество протоколи, платформи и операционни системи.

Изследват се и няколко специални области от света на мрежите, включващи сигурността, отдалечения достъп, виртуалните частни мрежи (VPN), мониторингът и отстраняването на проблеми. В края на книгата ще научите за бъдещето на мрежите, обвързано с технологиите на днешния и утрешния ден.

Компютърни мрежи е написана в стил, подходящ за начинаещи мрежови техници и студенти; използван е умерен академичен език, а материалът е поднесен така, че да е подходящ както за учебни курсове, така и за самообучение. Представена на ниво, което изисква не особено голям опит с компютрите, тази книга е отлично помагало за подготовка за програмата Network+ на CompTIA, програмите за сертифициране Networking Fundamentals на Novell и CCNA на Cisco, както и за други подобни.

Дебра Литълджон Шиндър, MCSE, MCT, е инструктор и преподавател в Ийстфилд Колидж в Далас, Тексас. Тя е и технологичен консултант към компанията TACteam: Training and Consulting, която притежава заедно със своя съпруг, Том Шиндър. Дебра е автор на книгата Troubleshooting Windows 2000 TCP/IP и е помогнала за написването на повече от 10 книги за Windows.

Техническият редактор, д-р Томас У. Шиндър, е написал няколко книги в съавторство с жена си, Дебра. Той преподава в Ийстфилд Колидж и е работил като консултант за ключови компании в Далас. Д-р Шиндер е възпитаник на Университета в Бъркли.

  • Отлична подготовка за универсални или специфични за производителите сертификационни програми
  • Въведение в два популярни реални мрежови модела ¦ DoD и OSI
  • Включва последните технологии, като лазерни, инфрачервени и сателитни/микровълнови комуникации
  • Описание на масово разпространените сървърни операционни системи, включващи Windows NT, Windows 2000, NetWare, UNIX и Linux.
  • Темите за сигурността съдържат описание на основните криптографски концепции, криптирането с публичен и частен ключ, защитни стени и проксита, както и мерки за вътрешна сигурност

Тази книга е част от поредицата Cisco Press Networking Technologies, която предлага ценна професионална информация за конструиране на ефективни мрежи, усвояване на новите технологии и успешно професионална реализация.

-10 % Компютърни мрежи Дебора Литълджон Шиндер 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock


-10 % Компютърни мрежи Дебора Литълджон Шиндер 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock
-10 % Компютърни мрежи Дебора Литълджон Шиндер 35.00 BGN 31.50 BGN Out of stock