Алгоритми на C

(0 comments)
-10%
18.00 BGN 16.20 BGN
Out of stock

Summery

Съчетавайки теория и практика, книгата описва с много примери типовете данни и структури от данни, рекурсия, всички видове дървета и сортировки, хеширане, символни таблици, търсене и др. Разгледани са ключови алгоритми и фундаментални техники.

INFORMATION

add to favorites

Share

Алгоритми на C

“Това е една изключително добра книга, която всеки обикновен програмист, дори без познания по математически анализ или теория на алгоритмите, може да вземе в ръце и да извлече максималното от нея.”

Стив Съмит, автор на “Стандартни въпроси по C програмиране”.

“Седжуик има истински талант да обяснява сложните концепции по достъпен начин. Използването на реални програми с код, по-малък от страница, който може да бъде разбран много лесно, е абсолютен плюс. Фигурите, програмите и таблиците изключително много спомагат за изучаването и придобиването на опит от страна на читателя; именно те превърнаха тази книга в компютърна класика.”

Уилям А. Уард, Университетът на Южна Алабама

Българското програмистко общество от години очаква това изчерпателно четиво на Робърт Седжуик, превърнало се в запазена марка за учебник по алгоритми. Поредното издание успешно затвърждава съчетанието между теория и практика, които направиха труда на автора безценен ресурс за над 250 000 програмиста!

Книгата предлага задълбочено разглеждане, анализ и сравнение на структурите от данни и алгоритмите за сортиране и търсене, реализирани на С. Използвайки лесни за разбиране примери, авторът описва основните, абстрактните типове данни, рекурсия, дървета, бърза сортировка, сортировка чрез сливане, пирамидална сортировка, приоритетни опашки, радиксно сортиране и търсене, сортировки със специално предназначение, символни таблици, балансирани и двоични дървета за търсене, хеширане и външно търсене.

Материалът в книгата е приложим за всеки език за програмиране.

В това издание:

  • Задълбочено разглеждане на масиви, свързани списъци, низове, дървета и други основни структури от данни;
  • Обстоен преглед на абстрактните типове данни (АТД);
  • Над 100 алгоритъма за сортиране, избиране, АТД реализации на приоритетни опашки и АТД реализации на символни таблици (търсене);
  • Нови реализации на биномиални опашки, многопосочно радиксно сортиране, сортиращи мрежи на Бачер, рандомизирани ДДТ, скосени дървета, списъци с пропуски, многопосочни трайове и много други;
  • Сравнителен анализ на алгоритмите, включващ разширени емпирични проучвания и основни аналитични изследвания;
  • Над 1000 упражнения, които да ви помогнат да научите свойствата на алгоритмите.

Независимо дали сте студент, изучаващ алгоритми за първи път, или сте професионалист, желаещ да обогати своите познания, в тази книга ще откриете купища полезна информация.

Робърт Седжуик е професор по компютърни науки към Университета в Принстън. Получил е докторската си степен от Станфордския Университет (под ръководството на Доналд Е Кнут). В момента е директор на Adobe Systems и е работил в изследователския екип на Xerox PARC, в института за анализи на отбраната, както и в INRIA. Професор Седжуик е съавтор (с Филип Флажоле) на книгата “Въведение в анализа на алгоритми”.

-10 % Алгоритми на C Робърт Седжуик 18.00 BGN 16.20 BGN Out of stock


-10 % Алгоритми на C Робърт Седжуик 18.00 BGN 16.20 BGN Out of stock
-10 % Алгоритми на C Робърт Седжуик 18.00 BGN 16.20 BGN Out of stock