Тракийски легенди

(0 comments)
-10%
15.99 BGN 14.39 BGN
Out of stock

Summery

Древна Тракия изобилства от богове, герои, изкусни майстори и ненадминати ловци, оставили зад гърба си легенди за храбри подвизи, благородство и неугасваща любов. Поемайки по следите на траките, ние малко по малко опознаваме изпълнения с ритуали бит на този народ, чиято мистичност не спира да ни омайва до ден днешен.
Read an excerpt

INFORMATION

add to favorites

Share

Траките се славели като многоброен народ от храбри воини, майстори златари и превъзходни ловци, които яздели снежнобели коне и приготвяли силно вино. И макар да не са имали писменост, те оставяли толкова ярка следа след себе си, че други народи ги увековечавали в творбите си.

Така лека-полека в наши дни изплува мистичният образ на Древна Тракия – земя, съшита от множество племена с разнообразни ритуали и традиции. Земя на богове и герои, побрала в себе си легенди за безстрашие, благородство, саможертвеност и любов между хората. И ето че дори днес същите онези богове продължават да предават своите уроци на съвременния човек. За да може той на свой ред да опознае корените си и едновременно с това да научи нещо за себе си.
-10 % Тракийски легенди Кристина Димитрова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock


-10 % Тракийски легенди Кристина Димитрова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock
-10 % Тракийски легенди Кристина Димитрова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock

Other books by this author

-5 % Христоматия по литература за 5. клас Кристина Димитрова 3.79 BGN 3.99 BGN
-10 % Out of stock Кристина Димитрова 17.99 BGN 19.99 BGN