Виенски апартамент

(0 comments)
-10%
15.99 BGN 14.39 BGN
Out of stock

Summery

Дебютният роман на Радостина А. Ангелова доказва, че талантът не влиза в жанрови рамки. Номиниран е за наградата „Елиас Канети” и за „Наградата на София” и завърта поредица истории, между които театралната постановка „Цъфнали очи”.
Read an excerpt

INFORMATION

add to favorites

Share

„Виенски апартамент” е книга виенско колело. Завърта се и разпилява емоциите между горе и долу. Позволява да погледнеш отвисоко и те държи сигурно, така че забравяш околния свят. Във всяка кабина се крие отделна история – самодостатъчна, но неотменно свързана с всички останали чрез общата ос.
Това, което задвижва въртенето, е Бианка – жената, решила да открие възможно ли е да превърне австрийската столица в свой дом. И ако го направи, дали ще е заради себе си, заради мъжа, с когото има (почти) незапочнала история, или заради малкия си син. Жилището, което наема за седмица, трябва да изиграе ролята на помощник – в хотел не би се почувствала у дома си. И апартаментът наистина ѝ подава ръка: кварталът, където се намира, става причина за съдбовна среща. Собственикът му пък се оказва повече от хазяин, изваден от калъп с австрийски етикет. 
Докато Бианка пише ново начало по белите стени на своя виенски апартамент, Радостина А. Ангелова отваря прозорците към множество други съдби. Част от тях минават през деня на Бианка. Друга част са скрити в текстове, които се гмуркат в дълбокото и разказват за любов, скрита в пламък на прага; за кафе, попило тайните на чужди устни; за лунна мъдрост и цъфнали женски очи.

Първата глава на „Виенски апартамент” се появява през 2010 г. във взет под наем апартамент. Във Виена. След множеството ѝ награди за поезия дебютният роман на Радостина А. Ангелова доказва, че талантът не влиза в жанрови рамки. Номиниран е за наградата „Елиас Канети” и за „Наградата на София” и завърта поредица истории, сред които театралната постановка „Цъфнали очи”. Днес – осем години и още пет романа след началото, „Виенски апартамент” заживява нов живот в ново издание и влиза в диалог с последната книга на Радостина Ангелова – „Бал в Мулен Руж”. Следващото завъртане започва оттук.
-10 % Виенски апартамент Радостина А. Ангелова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock
Радостина А. Ангелова жонглира с различните си роли точно толкова добре, колкото с думите. Тя е професор в Технически университет – София, доктор на техническите науки, автор и съавтор на над 200 научни публикации, монографии и учебници. Награждавана e у нас за поезия и разкази, победител е във Втория европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011). Три поредни години е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку. Има издадени осем романа, сред които „Виенски апартамент“, „Афиши в огледалото“, „Бал в Мулен Руж“, „Утре“ и „Скреж“.

-10 % Виенски апартамент Радостина А. Ангелова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock
-10 % Виенски апартамент Радостина А. Ангелова 15.99 BGN 14.39 BGN Out of stock

Other books by this author

-10 % Бал в Мулен Руж Радостина А. Ангелова 15.29 BGN 16.99 BGN
-10 % Скреж Радостина А. Ангелова 17.09 BGN 18.99 BGN
-10 % Имаго Радостина А. Ангелова 15.30 BGN 17.00 BGN
-10 % Out of stock Радостина А. Ангелова 15.29 BGN 16.99 BGN