Афиши в огледалото

(0 comments)
-10%
16.99 BGN 15.29 BGN
Out of stock

Summery

Замесен с късчета история и пълни чаши въображение, „Афиши в огледалото“ е история за София преди 100 години и София днес, за магията на театъра и малките вълшебства в ежедневието. Роман, който умело пренася в света на една актриса, която не заслужава да бъде забравена, и на една пианистка, която трябва да си спомни, за да продължи напред.
Read an excerpt

INFORMATION

add to favorites

add to goodreads

Share

More books in this genre

Радост Ангелова разлиства страниците на миналото и настоящето с възхитителна лекота.Захари Карабашлиев

Три години – това е периодът от живота на една от най-талантливите и незаслужено забравени български актриси, обхванат в „Афиши в огледалото”. Три години от началото на XX век, в които Роза Попова завладява публиката като Медея и Маргарита, прави първи стъпки като поетеса и се сблъсква с най-драматичното събитие в живота си – любовта на Тодор Богданов.
 
В съвременния пласт на романа прашинките на времето са сгъстени още повече. Лия и Макс имат едва шест дни, за да открият себе си. Когато Лия среща колоритната баба на Макс и вижда стар афиш с името на Роза Попова – същия афиш, който е гледала в стаята си като дете, тя опитва да научи повече за актрисата. Онова, което открива, не е образ от миналото, а път, по който да върне мечтите си.

„Афиши в огледалото” увлича като пълноводна река и умело впримчва шепота на историята. Редовете чертаят пълнокръвна карта на София преди 100 години и София днес, а героите – и реално съществувалите, и тези, родени на страниците, се оглеждат във всеки от нас.

Радостина А. Ангелова е награждаван автор на поезия и разкази, номинирана е за наградите „Елиас Канети” и „Награда на София” за романа „Виенски апартамент” и е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку.
-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock
Радостина А. Ангелова жонглира с различните си роли точно толкова добре, колкото с думите. Тя е професор в Технически университет – София, доктор на техническите науки, автор и съавтор на над 200 научни публикации, монографии и учебници. Награждавана e у нас за поезия и разкази, победител е във Втория европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011). Три поредни години е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку. Има издадени осем романа, сред които „Виенски апартамент“, „Афиши в огледалото“, „Бал в Мулен Руж“, „Утре“ и „Скреж“.

-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock
-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock

Other books by this author

-10 % Бал в Мулен Руж Радостина А. Ангелова 15.29 BGN 16.99 BGN
-10 % Скреж Радостина А. Ангелова 17.09 BGN 18.99 BGN
-10 % Имаго Радостина А. Ангелова 15.30 BGN 17.00 BGN
-10 % Out of stock Радостина А. Ангелова 14.39 BGN 15.99 BGN