Афиши в огледалото

(0 comments)
-10%
16.99 BGN 15.29 BGN
Out of stock

Summery

Замесен с късчета история и пълни чаши въображение, „Афиши в огледалото“ е история за София преди 100 години и София днес, за магията на театъра и малките вълшебства в ежедневието. Роман, който умело пренася в света на една актриса, която не заслужава да бъде забравена, и на една пианистка, която трябва да си спомни, за да продължи напред.
Read an excerpt

INFORMATION

add to favorites

add to goodreads

Share

Радост Ангелова разлиства страниците на миналото и настоящето с възхитителна лекота.Захари Карабашлиев

Три години – това е периодът от живота на една от най-талантливите и незаслужено забравени български актриси, обхванат в „Афиши в огледалото”. Три години от началото на XX век, в които Роза Попова завладява публиката като Медея и Маргарита, прави първи стъпки като поетеса и се сблъсква с най-драматичното събитие в живота си – любовта на Тодор Богданов.
 
В съвременния пласт на романа прашинките на времето са сгъстени още повече. Лия и Макс имат едва шест дни, за да открият себе си. Когато Лия среща колоритната баба на Макс и вижда стар афиш с името на Роза Попова – същия афиш, който е гледала в стаята си като дете, тя опитва да научи повече за актрисата. Онова, което открива, не е образ от миналото, а път, по който да върне мечтите си.

„Афиши в огледалото” увлича като пълноводна река и умело впримчва шепота на историята. Редовете чертаят пълнокръвна карта на София преди 100 години и София днес, а героите – и реално съществувалите, и тези, родени на страниците, се оглеждат във всеки от нас.

Радостина А. Ангелова е награждаван автор на поезия и разкази, номинирана е за наградите „Елиас Канети” и „Награда на София” за романа „Виенски апартамент” и е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку.
-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock
Радостина А. Ангелова жонглира с различните си роли точно толкова добре, колкото с думите. Тя е професор в Технически университет – София, доктор на техническите науки, автор и съавтор на над 200 научни публикации, монографии и учебници. Награждавана e у нас за поезия и разкази, победител е във Втория европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011). Три поредни години е включена в европейския Топ 100 за най-креативните автори на хайку. Има издадени осем романа, сред които „Виенски апартамент“, „Афиши в огледалото“, „Бал в Мулен Руж“, „Утре“ и „Скреж“.

-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock
-10 % Афиши в огледалото Радостина А. Ангелова 16.99 BGN 15.29 BGN Out of stock

Other books by this author

-10 % Бал в Мулен Руж Радостина А. Ангелова 15.29 BGN 16.99 BGN
-10 % Скреж Радостина А. Ангелова 17.09 BGN 18.99 BGN
-10 % Имаго Радостина А. Ангелова 15.30 BGN 17.00 BGN
-10 % Out of stock Радостина А. Ангелова 14.39 BGN 15.99 BGN