Готварската книга на „Жената днес”

(0 мнения)
-10%
16.99 лв. 15.29 лв.
изчерпана

Анотация

Най-доброто от кулинарните страници на любимото списание е събрано в книга, която свързва поколенията. Наред с над 500-те рецепти в „Готварската книга на „Жената днес“ ще откриете полезни съвети, тайни от кухнята на популярни актьори, музиканти, преводачи и готвачи и специални страници, на които да запазите вкусните традиции на вашето семейство.
прочети откъс

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Повече от 500 от най-добрите рецепти, публикувани в „Жената днес“ за период от 45 години!

Най-старото българско списание, което излиза без прекъсване и до днес, отдавна се е превърнало в далеч повече от периодично издание. „Жената днес“ е истинска приятелка и домашна помощница на няколко поколения българки, тяхна опора и разтуха в ежедневието, културен справочник и кулинарен гид. Списание институция.
Готварската книга на „Жената днес“ събира в едно част от най-добрите рецепти, публикувани в списанието от 40-те до 80-те години на миналия век. Тук ще откриете идеи за семейната трапеза в делник и празник, които обхващат всяко блюдо – от салатите и сосовете, през предястията и аламинутите, вегетарианските специалитети и изкушенията с месо, до питките и витите баници, ароматните десерти и традиционните туршии, колбаси и сладка.

На страниците на тази необикновена книга са включени и любимите ястия и кулинарни съвети на известни актьори, музиканти, певци, преводачи и готвачи – така, както са били публикувани в „Жената днес“. Сега имате шанс да запишете и своето име сред тях. На специалните страници, запазени за вашите любими рецепти, можете да съхраните онези детски спомени от кухнята на баба и мама, които ще оживяват и в кухнята на вашите деца.
Готварската книга на „Жената днес“ не е просто книга с рецепти, тя е рецепта за връзка между поколенията.


Традициите създават духовните връзки в семейството, дават ни сигурност, поддържат равновесието, което пренасяме и в професията, и в отношенията си с хората. 
Мария Русалиева

Всяко ястие е една изненада.
Кръстан Дянков

Ястията, които се предават от поколение на поколение в един род, затвърждават принадлежността към дадено семейство.
Михаил Неделчев

Семейните традиции в храненето оформят предпочитанията ни.
Боян Иванов

Убедена съм, че културата на хранене се предава чрез фамилните традиции.
Пенка Чолчева
-10 % Готварската книга на „Жената днес” Списание „Жената днес“ 16.99 лв. 15.29 лв. изчерпана
„Жената днес“ е най-старото българско списание, което излиза без прекъсване от октомври 1945 година до днес. В своя пик през 60-те, 70-те и 80-те то се печата в смайващия тираж от 500 000 бройки на български и още 150 000 на руски език. Още от първия си брой списанието отделя голямо внимание на кулинарията. На страниците на първата книжка например откриваме „Изпитани рецепти за ястия“, „Зимнина от грозде“, „Рецепти за мармалади от сини сливи“ и „Рецепти за туршии“. Огромният успех на кулинарните рубрики в списанието се дължи и на Пенка Чолчева, която публикува свои рецепти и съвети на страниците му в продължение на десетилетия. Голяма част от тях ще откриете и в „Готварската книга на „Жената днес“.

-10 % Готварската книга на „Жената днес” Списание „Жената днес“ 16.99 лв. 15.29 лв. изчерпана
-10 % Готварската книга на „Жената днес” Списание „Жената днес“ 16.99 лв. 15.29 лв. изчерпана