Българска традиционна кухня

(0 мнения)
-10%
23.99 лв. 21.59 лв.
изчерпана

Анотация

Над 1500 рецепти; практични кулинарни техники и хитрини; любопитни факти за българските обичаи – „Българска традиционна кухня“ е повече от готварски сборник. Това е книга, събрала традициите.

ИНФОРМАЦИЯ

добави в любими

сподели

още книги от този жанр

Илиян Димитров

Българсkа традиционна кухня

1500 ИЗПИТАНИ РЕЦПЕПТИ

Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни.

Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарите са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка, богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.

И до днес ястията от националната ни кухня остават предпочитани за всяко поколение, защото в тях се крие онази невидима подправка на традициите, която прави вкуса неповторим.

В Българска традиционна кухня e събранo най-доброто от кулинарната ни история. Тук ще откриете:

-        над 1500 рецепти, групирани по категории – от свежи салати и пикантни разядки, през ястия с месо и постни деликатеси, до пухкави домашни печива, десерти, традиционна зимнина и ароматни ликьори;

-        практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята;

-        любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници – Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.

Българска традиционна кухня е повече от сборник с рецепти. Това е книга, сбрала нашите традиции.

 

 

-10 % Българска традиционна кухня Илиян Димитров 23.99 лв. 21.59 лв. изчерпана


-10 % Българска традиционна кухня Илиян Димитров 23.99 лв. 21.59 лв. изчерпана
-10 % Българска традиционна кухня Илиян Димитров 23.99 лв. 21.59 лв. изчерпана

Книги от същия автор

-10 % Българска традиционна кухня със сезонни продукти Илиян Димитров 25.20 лв. 28.00 лв.
-10 % Изчерпан продукт Илиян Димитров 21.59 лв. 23.99 лв.