Блог на СофтПрес

Черно на бяло – обещания и надежди за 2017

Равносметките в края на годината са важен момент, в който се потупваме по рамото за добре свършената работа. Но по-важни са обещанията, които си даваме за следващата година. Първият работен ден от нея е изпълнен с особено вълнение и ентусиазъм – началата винаги ухаят на надежда и обещания!

През 2017 ще се постараем да бъдем още по-отговорни към книгите, които ви предлагаме. Да подбираме онези заглавия, които ще ви донесат разтуха и усмивка, ще ви бъдат полезни в ежедневието и празника и ще ви помогнат да успеете в личен и професионален план.

Нашият екип е едно малко семейство и неслучайно мотото на издателството ни е „Книги за цялото семейство“.

Доверете ни се и бъдете с нас през 2017. Очаква ни вълнуваща книжна година!

Очаквайте през 2017

Ще започнем годината с едно наистина специално за нас събитие – първата ни премиера на гостуващ от чужбина автор. На 17 януари 2017 година в литературен клуб „Перото“ ще представим романа „Сорая“ със специалното участие на неговия автор, турската журналистка Мелтем Йълмаз. Книгата разказва спиращата дъха история на 20-годишна сирийка, която бяга от войната в Сирия и се подслонява в Турция с надеждата за ново бъдеще. Сорая е принудена да стане съпруга на мъж, който е с трийсет години по-възрастен от нея, и попада в капан, по-смъртоносен и от войната: любовта. Създаден по действителни събития, „Сорая“ е роман, който повдига редица неудобни въпроси и разкрива нелицеприятни истини за съдбата на хората, изгубили всичко във войната.

Следете страницата ни във фейсбук и сайта на издателството за подробности относно гостуването на Мелтем Йълмаз.

Романи


„Имението Ашфорд“ от Лоръ
н Уилигашфорд

Лорън Уилиг създава незабравима история за любов, страст и
предателство. Авторката отвежда ярките си героини и читателя на пътешествие през времето и три континента. От бляскавите бални зали на британското висше общество преди Първата световна война, през небостъргачите на Ню Йорк в края на XX век, до напечените от жаркото екваториално слънце хълмове на Кения през двайсетте години.

 

15094238_1189938467785437_7275945212466300938_n „Момичето преди“ от Дж. П. Дилейни

ПРЕДИ теб бе тя. СЕГА е мъртва.
Къщата е шедьовър. Минималистичен интериор. Светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Но има правила. Загадъчният архитект е създал не дом, а школа – място, което изисква, проверява, променя. В мига, в който Джейн прекрачва прага, тя е покорена от усещането за хармония. Скоро обаче научава, че момичето, живяло тук преди, е загинало при неясни обстоятелства. Сега Джейн взема същите решения и е заплашена от същия край.

Преплел съдбите на две жени в калейдоскоп от болка и двуличие, „Момичето преди“ е хипнотичен трилър в традицията на „Не казвай сбогом“.

 

15036383_1189938154452135_6881393094594432884_n The Last One от Александра Олива

12 души, участници в риалити шоу, са изпратени в изолирана планинска местност и изправени пред предизвикателства, които тестват границите на тяхната издръжливост. Докато те се състезават, нещо ужасяващо се случва в реалния свят – природно бедствие или предизвикана от човешка ръка катастрофа?

Провокативният дебютен роман на Александра Олива ни предизвиква да си дадем сметка как медиите променят начина, по който възприемаме света, и колко лесно се поддаваме на манипулациите им. Книгата e номинирана за Goodreads Choice Awards.

 

6449551 The Brutal Telling от Луиз Пени

Краят на лятото е тук и гостите на Трите бора започват да се разотиват. Обитателите на идиличното канадско селце, скътано в планините на Квебек, се познават отблизо и са свикнали да разчитат един на друг за всичко. Ето защо шокът е голям, когато в любимото им бистро е намерен труп на непознат. Намесата на инспектор Арман Гамаш и екипа му от млади специалисти е повече от наложителна. Никой, който го познава, не би повярвал, че симпатичният собственик на бистрото, Оливие, е способен на убийство, но ето че всички улики водят към него.

 

053_edit„Цветя от лед и пепел“ от Беатрис Колин

Исторически факти и вълнуваща любовна история, които водят до дълбок и пълен с обещания финал – BookPage

В Париж през 1887 г. Айфеловата кула прилича на ледено цвете. По план тя ще се извисява над града едва двайсет години. Но за нейния създател, инженера Емил Нигуе, кулата е делото на живота му. И пак тя го свързва с любовта. Дали връзката му със загадъчната Кайт ще се превърне в поредното цвете от лед? Умело изтъкан от исторически факти и пълнокръвни герои, „Цветя от лед и пепел“ възкресява Париж от Бел епок – време на пищни балове и тайни дуели, на технически открития и импресионистично изкуство. Време и роман, в които се влюбваш.

 

 14731141_748676418603438_3788699421880222593_nThe Book of Summer от Мишел Гейбъл

Третият роман на Мишел Гейбъл – семейна сага за съдбата на няколко поколения – засяга сериозни исторически теми като дебата за включването на САЩ във Втората световна война и зараждането на женската еманципация.

The Book of Summer по нищо не отстъпва на „Парижкият апартамент“ и „Ще се видим в Париж“. С него читателите отново ще се пренесат в различна епоха, ще се потопят в атмосфера на семейни тайни, загадъчни персонажи и съдбоносни решения – всичко това е разказано с неподражаемата топлота и чувство за хумор на Мишел Гейбъл.

 

themostbeautifulwomaninflorencecoverbigger-1The Most Beautiful Woman in Florence: A Story of Botticelli от Алиса Паломбо

Прелестната млада Симонета не страда от липса на обожатели, но бързо приема предложението за брак на младия, красив и добре образован Марко Веспучи, родственик на всемогъщите Медичи. Младата жена е изправена пред предизвикателството да намери своето място в свят на интриги, политика и похот. Красотата ѝ пленява не само мъжете от висшето общество, но и знаменития художник Сандро Ботичели, който я кани да му позира.

На фона на пищната ренесансова красота на Флоренция между художника и неговата муза разцъфва страст, обезсмъртена в шедьовъра „Раждането на Венера“.

За деца

15235485_1200967166682567_496673337512191872_oПоредицата Серафина

  • „Серафина и черният плащ“ на Робърт Бийти е най-харесваната детска книга за 2015 г. спoред читателския вот на Goodreads.
  • Бестселър на New York Times, USA Today, Publishers Weekly, Barnes and Noblе и др.

Смело и необикновено момиченце обитава подземията на имението „Билтмор“ в края на XIX век. Баща ѝ от години работи за господарите на имота, семейство Вандербилт, и пази в тайна съществуването на Серафина с цената на всичко. С помощта на единствения си приятел, младия Брейдън Вандербилт, Сара се изправя срещу древно зло и разгадава тайната на мистериозния си произход. Техните приключения започват в „Серафина и черният плащ“ и продължават с още два вълнуващи детски романа, които превръщат поредицата в любимо четиво за малки и големи.

 

9781409599357 ПРОГРАМИРАНЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ НА SCRATCH

Scratch е език за програмиране, създаден специално за нуждите на образователните институции и обучението на деца. Разработен е от MIT (Масачузетския технологичен институт) и се ползва безплатно. Scratch развива креативността, логическото и алгоритмично мислене и работата в екип – ключови умения за XXI век. С тази забавна книга програмирането се учи неусетно. Докато създават своите първи игри, анимации и интерактивни истории, децата овладяват всички основни понятия и умения и се подготвят за бъдещето.

 

61OWGCxhLdL._SX258_BO1,204,203,200_КАК ДА ПИШЕМ СТРАХОТНИ ИСТОРИИ

Творческо писане за деца

Превод: Юлия Спиридонова – Юлка

Имате дете, което обича да пише? Този наръчник е идеалният подарък! Забавни и полезни, съветите за автори в него ще пробудят писателя във всеки малчуган, който с удоволствие си измисля истории.
• вдъхновява младите читатели да влязат в ролята на автори;
• учи ги как да пишат за собствена читателска аудитория и как – за конкурс по зададени параметри;
• показва в кой жанр какви думи предизвикват желания ефект;
• учи бъдещите писатели да сътворяват книги, които ще вълнуват всички.

 

 51R2NQBH73L„Белоснежка и Червенорозкаот Рут Сандерсън

Класическата приказка на Братя Грим разказва за изпаднал в беда мечок, спасен от двете сестри Белоснежка и Червенорозка. На пролет той се завръща, за да ги възнагради за тяхната добрина и щедрост. Приказните и детайлни илюстрации на Сандерсън придават на четенето допълнителна визуална наслада, която пленява въображението.

 

Полезно и практично

 

„Сезонна кухня“ от Илиян Димитров

„Сезонна кухня“ предлага 1800 изпитани рецепти за разнообразни салати, предястия, основни ястия, гарнитури, десерти, сладкиши и домашни консерви, приготвени с характерните за всеки сезон продукти. Многообразни са и рецептите за традиционни ястия, поднасяни на трапезата на многобройните ни празници, споделяни с близки и приятели.

етикет „Етикет за всеки ден“ от Силке Шнайдер-Флег

Бестселър №1 в Германия
Второ допълнено издание

Добрите маниери никога не излизат от мода, а подобаващото поведение в обществото отваря врати и създава благоприятни възможности за нови приятелства и сключване на сделки. Ясната структура и достъпният език превръщат този наръчник в незаменим съветник за всеки, решил да очарова и побеждава на обществения подиум и да създаде хармонична атмосфера в личните си взаимоотношения.

 

За още прекрасни книги
последвайте ни в социалните мрежи:
Facebook | Instagram | Twitter | Google+