Блог на СофтПрес

Коледата идва с книги за цялото семейство!

22 ноември 2016 Без категория

Празниците са онова време, когато най-силно усещаме колко важни са домът и семейството за нас. Това са дните, в които си припомняме стари фамилни истории и създаваме нови спомени

Ние от издателство Софтпрес  повече от двайсет години представяме на читателите онези книги, които неусетно се превръщат в семейна библиотека – от първите приказки за лека нощ, през най-добрите романи, популярна психология и учебници. Книги за цялото семейство.
Нашите книги са най-добрият подарък за вашия дом, защото отварят вратата към нови светове.

Днес ви предлагаме ви шест книги, които ще отключат празничното настроение и коледната магия:

„Зимна феерия“ – Джохана Басфорд

Zimna3dНовата, пета поред книга, на Джохана Басфорд е истинско зимно бижу – всяка от картините е отпечатана едностранно и лесно може да се сложи в рамка или да се превърне в специален подарък за приятели. „Зимна феерия“ е изпълнена с деликатни снежинки и романтични снежни глобуси, с примамливи джинджифилови къщички и изящни северни елени. Тя вдъхновява любителите на оцветяването да грабнат моливите и да покажат най-добрите си умения.

Джохана Басфорд е създател на бестселърите „Тайната градина“, „Омагьосаната гора“, „Изгубен океан“ и „Магична джунгла“, от които са продадени над 20 милиона екземпляра в цял свят.

Snejnata_carica„Снежната царкиня“ – Рут Сандерсън

Вече познавате творчеството на Рут Сандерсън и особената магия на нейните илюстрации от „Пепеляшка“. Сега може да се насладите на любимата история Снежната царкиня. Сандерсън завладяващо разказва класическата приказка и поднася на децата своите илюстрации-шедьоври. Детайлните и пищни костюми, ледените замъци, снежните пейзажи и живите лица създават визуално пиршество, което допълва изживяването на майсторски изваяната приказка чак до щастливия финал.

„Лешникотрошачката“ – по мотиви от Е.Т.А. Хофман, с илюстрации от Ана Григориев

leshnikotroshachka„Лешникотрошачката“ е написана от Хофман през далечната 1816 година, но придобива световна популярност чрез едноименния балет на Чайковски.

Пленила сърцата на милиони деца по света, днес тази любима приказка е пред вас в ново издание с изумителните илюстрации на Ана Григориев.

 

„Коледни приказки“

Koledni_prikazki_covКоледа – празникът, който ни събира край украсената елха и изпълва душите и сърцата ни с радост и надежда. В тихата снежна нощ, озарена от вълшебно сияние, настава време за приказки. Весели или тъжни, те ни разказват за това как доброто може да победи злото, за невиждани чудеса и създания – феи, тролове, елфи и джуджета, за животворната сила на обичта и приятелството. И ни учат да бъдем по-добри и състрадателни.

„Аз правя украса за Коледа“

Az_pravia_ukrasa_za_Koleda„Аз правя украса за Коледа“ ще ви даде възможност да включите малките пакостници в подготовката за празника по креативен и интересен за тях самите начин. Книгата предлага макети на прости, но ефектни коледни играчки от хартия – мече, Дядо Коледа и неговата шейна, топки за елха, табелки за маса. Възложете на малчугана отговорната задача да направи украсата за празничната вечер, дайте му книгата, детска ножичка и лепило и със сигурност ще останете доволни – както вие от резултата (красива украса с личен елемент), така и детето ви от възможността да бъде част от подготовката за празника.

„Коледно блокче за оцветяване“Koledno_blokche

В тази празнична рисувателна книжка най-малките любители на оцветяването ще открият двайсет и четири весели картинки на коледна тематика. Симпатични снежни човеци, коледни елхи, Дядо Коледа и деца, играещи в снега, изпълват страниците на коледното блокче и очакват някой млад художник да им вдъхне живот с цветната си палитра.

Книжка-бонус:

snowman100 снежни човека – Джен Арина; илюстратор Стивън Гилпин 

Забавна зимна книжка с очарователни илюстрации, мерена реч, математически и творчески задачи!

Шеговитите стихове, представящи всеки нов герой, учат детето не само да брои и събира до 100, но и развиват усета му за римуване. Когато малкият читател събере стоте снежни човечета и реши всички забавни задачи, окуражете го да разкаже и илюстрира свои собствени истории с математически сюжет.

pages-from-100_snowmen_press-1